Jakab Ákos jógaoktató

  JAKAB ÁKOS

  Okl. Intermediate II Iyengar Jóga oktató

  Néhány éves útkeresés után a jógával 2012 elején találkoztam és ez a találkozás olyan meghatározó volt számomra, hogy azonnal tudtam: semmiféle egyéb megvalósítási/önismereti utat nem kell tovább keresnem. Ezt követően kezdtem el tanulni az Iyengar irányzatot Csendes Erzsébettől, egyéb vonalon pedig prof. Timcsák M. Gézától és Zoltai Miklóstól, később Selmeci Csongortól, Szép Ferenctől és Papp Józseftől. Később sikeres vizsgát tettem a Magyar Jóga Akadémia jógaoktatói képzésén, 2017-ben pdig Introductory II. szintű Iyengar jóga oktatói minősítést szereztem. Oktatási tevékenységet 2017-től folytatok Debrecenben. Tanulmányaimat azóta is folyamatosan végzem az Iyengar jóga és egyéb vonalon is.

  2014-ben végeztem, mint programtervező informatikus a Debreceni Egyetemen, majd mivel évek óta érdekeltek az alternatív- és keleti, konvencionális- és holisztikus egészségtudományok, a keleti filozófia és mozgáskultúra illetve lélektan, egyszerre jelentkeztem a Debreceni Egyetem Népegészségügyi karának gyógytornász szakirányú négy éves egyetemi képzésére és a Kevin Gardiner, illetve Répássy Erika szervezésében induló negyedik hazai Iyengar jógaoktatói képzésre.

  2017-ben Introductory II. szintű Iyengar jóga oktatói minősítést szereztem, ezt követően kezdtem el oktatni Debrecenben.
  Szintén 2017-ben találtam rá a metafizikai tradicionalitásra és azóta ez létszemléletem sarokkövévé vált.

  Folyamatosan tanulok különböző magyar és világszinten elismert külföldi oktatók hazai workshopjain, óráin, hiszen a jóga egy életen át tartó vándorút és tanulás, és célom, hogy egyre mélyebb és finomabb megértések születhessenek bennem, amik kibontakozhatnak a tanításban is.

  Számomra a jóga egy olyan eszköz, mely hozzávezet nem csak a teljesebb, boldogabb létminőséghez, de ettől többet is ad: válaszokat az élet fundamentális érvényű nagy kérdéseire, melyek minden korban mozgatták az embert (kicsoda/micsoda az Abszolútum/Isten, el lehet-e érni, meg lehet-e tapasztalni, mi maga az ember, mire való az emberi élet, hogyan érdemes azt élni, mi van a halál után, stb.).

  Mintegy másodsorban a tradícionális jóga külső-belső praxisa a testi, lelki, szellemi, szociális, stb. teljességhez, egészséghez vezet, melyre ebben a rohanó világunkban egyre nagyobb szükség van mintegy megalapozva a különböző realizációs fokozatokat. A jóga azoknak való, akik szilárd elhatározással szeretnének és hajlandóak tenni magukért, legyen szó akár lelki-, szellemi-, magánéleti-, egészségügyi- vagy bármilyen egyéb jellegű probléma megoldásáról, vagy épp csak megelőzni szeretnék ezeket, hiszen a jógagyakorlás ezekre közvetlenül vagy közvetve mind kihat.

   

  „A hatha jóga a legtöbb ember számára testi gyakorlatok rendszereként ismeretes. Ugyanakkor tartsd szem előtt, hogy a jóga nem csak és nem elsősorban testi munka, hanem az emberi lény legbensőbb rétegének, az átmannak, azaz az önvalónak a kiterjesztése az emberi létezés mindegyik rétegébe.” (Kevin Gardiner)

  Szeretettel várok minden érdeklődőt minden hétfőn 18:15-től a Domb utca 1. sz. alatt!

  Tel: 70/535-8290